Wees welkom. Ook jij mag er zijn!

Begeleiding van kinderen en hun ouders

Veel kinderen ervaren momenteel dat onze wereld behoorlijk hectisch is en steeds drukker wordt. Aan kinderen (en ook aan ouders en opvoeders) worden steeds hogere eisen gesteld.

Het is een hele uitdaging om binnen de al bestaande (onderwijs)systemen te passen en de maatschappij bij te houden. Er zijn opvallend veel kinderen die hier moeite mee hebben.

Kinderen ervaren op jonge leeftijd al stress en hoge druk. Hierdoor kampen zij op jonge leeftijd al met lichamelijk klachten als hoofdpijn en buikpijn en hebben problemen thuis en/of op school. Zij laten gedragsproblemen zien als woedeaanvallen, huilbuien of driftbuien. Slapen niet goed. Kunnen last hebben van concentratie- en vermoeidheidsproblemen. Presteren onder, zijn bang om fouten te maken en gaan hierdoor niet graag naar school. Pubers die worstelen met levensvragen. Lam worden geslagen door keuzestress of de lat enorm hoog leggen. Ook de thuissituatie kan een grote impact hebben op kinderen. Kinderen jong of oud die verdriet hebben, angstig zijn of zich alleen en onbegrepen voelen. Door ouders die scheiden en/of veranderingen in het gezin.

We leven in een wereld die steeds meer prikkels vrijgeeft. Continue staan we bloot aan prikkels, mogelijkheden en indrukken. Het is best lastig om dat allemaal te verwerken en al die emoties en gevoelens te verwoorden.

Zeker als kind. Ze moeten dit toch kwijt. En bij beter weten in trekken ze zichzelf terug of gooien ze alles wat binnenkomt er direct weer uit waarbij ze juist druk gedrag laten zien. Als je wordt overweldigd door emoties en prikkels, je steeds gestrest bent en je niet weet hoe je hiermee om moet gaan, leidt dit aan de oppervlakte tot zichtbare stemmingswisselingen, (gedrags)problemen en lichamelijke klachten.

Hieronder volgt het aanbod:

 

Individuele begeleiding
Het gedrag dat je aan de buitenkant ziet, is eigenlijk alleen maar het symptoom. Maar wat zit daar onder? Waar wordt het door veroorzaakt? Samen met je kind ga ik op onderzoek uit. Op een speelse luchtige wijze wordt in kaart gebracht wat je kind belemmert om gezond en gelukkig te zijn. Dit kunnen emoties zijn, gedachten of patronen die telkens terugkeren. Met bijzondere en creatieve oplossingen ruimen wij deze ‘blokkades’ op. Zo komt er weer ruimte voor leuke dingen. En voelt je kind zich weer vrij en blij. En dit zal ook haar vruchten afwerpen op jou als ouder en het gezin.

 

 

Ik ben oké! training
Naast individuele begeleiding op maat bied ik ook trainingen aan voor hooggevoelige en of prikkelgevoelige kinderen in de leeftijd van 7 t/m 11 jaar. Deze training is in groepsverband maar kan ook 1-op-1 gegeven worden. Klik hier voor meer informatie.

 

 

Voor jou als ouder
Kinderen spiegelen: ze laten als in een spiegel zien wat er van jou, als ouders en opvoeders, uitgaat. Ze laten zien wat je voelt, wat je eigenlijk denkt of wat je nog niet verwerkt hebt. Het kan daarom ook zo zijn dat het gedrag van je kind bij jou bepaalde gevoelens oproept waar je ‘iets’ mee wilt of moet. Daarom ben ik er voor kinderen en hun ouders.

Wist je trouwens dat hooggevoeligheid erfelijk is en vaak de vader en/of moeder ook hooggevoelig is? Soms weten de ouders dit niet van zichzelf maar komen ze erachter omdat hun kind hooggevoelig is en ze toch wel veel herkennen. Ook bij de begeleiding van jouw hooggevoeligheid kun je in mijn praktijk terecht.

 

 

Training voor ouders van hooggevoelige kinderen
Wil je meer weten over hooggevoeligheid, prikkels, overprikkeling en nog veel meer zodat jij kind beter leert begrijpen? In deze training krijg je informatie, tips en tools mee om de opvoeding van je sensitieve kind te vergemakkelijken.

 

Contact

Graag nodig ik je uit voor een vrijblijvend en oriënterend kennismakingsgesprek. Neem voor meer informatie contact op.

Je naam (vereist)

Je email (vereist)

Je telefoonnummer

Onderwerp

Je bericht

logo hs.nu grey textlogo_samenwerkingsverband_DEF_klein-01HSP begeleiderslogowebsite-1