Wees welkom. Ook jij mag er zijn!

Training voor ouders van hooggevoelige kinderen

Ben je op zoek naar tips en tools om je kind te helpen?
Wil je meer weten over hooggevoeligheid?
Is je kind regelmatig overprikkeld?
Wil jij meer rust en balans in het gezin?

Kindercoach Amsterdam geeft een inspirerende en leerzame training voor ouders van hoogsensitieve en prikkelgevoelige kinderen.

Prikkels en stress
Kinderen ervaren op jonge leeftijd al stress en hoge druk. Je kind groeit op in een snelle wereld die steeds meer prikkels vrijgeeft en veel van ze vraagt. Als je hoogsensitief en/of prikkelgevoelig bent heb je daar extra last van omdat alle prikkels veel harder en intenser binnenkomen. Er gebeurt continue van alles om hen heen, die hen van binnen ook kunnen ‘raken’. En als ze samen zijn met andere mensen pikken ze van alles op. Dat kan best heel verwarrend en beangstigend zijn. Door de vele prikkels kunnen ze anders gaan reageren. En zich ook anders gaan gedragen omdat ze niet goed weten wat ze ermee moeten of hun angstig en verdrietig maakt.

Maak dieper kennis met de hooggevoeligheid van je kind. En leer de ‘prikkels’, die van invloed kunnen zijn op het gedrag van jouw kind(eren) te herkennen, zodat jij hier nog beter op kunt inspelen bij hun dagelijkse begeleiding.

Waarom een training voor ouders?
Als ouder van een hoogsensitief en/of prikkelgevoelig kind kan de opvoeding soms best een uitdaging zijn. Waarschijnlijk heb je gemerkt dat je kind anders reageert op veranderingen en nieuwe situaties. Of opeens als een blad aan een boom om kan slaan. Het kan zijn dat je merkt dat je kind weinig contact heeft met leeftijdsgenoten. Vaak klaagt over een vol hoofd. Of je kind komt uit school en heeft woede aanvallen of is verdrietig en blijft hier in hangen.

Je zou je kind graag willen helpen en willen weten wat er in hem of haar omgaat. Maar je begrijpt het niet en doordringen en contact maken met je kind lijkt dan wel onmogelijk. Je weet het even niet meer. Het vergt veel van je als ouder. En je hebt niet meer de energie om je kind goed bij te kunnen staan.

Een training waar jij en je kind baat bij hebben. En meer rust, balans en plezier in het gezin geeft.

Wat kan je van de training verwachten?
In de training voor ouders worden tips en tools aangereikt om je kind zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. Je maakt o.a. dieper kennis met het thema ‘hooggevoeligheid’, prikkels en prikkelverwerking. Je krijgt tips en tools aangereikt om je kind zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen wat zorgt voor meer rust en balans in het gezin.

Je gaat de kwaliteiten van je kind herkennen, zodat jij je beter kunt afstemmen op zijn of haar behoeften. Je leert ook te kijken achter het gedrag dat ze laten zien als ze overprikkeld zijn.

En omdat je meer weet over stress, emoties en stressreductie kun je ook voorkomen dat je kind nog meer overprikkeld raakt.

Nog even op een rijtje:

● Je gaat meer begrijpen van je hoogsensitief/prikkelgevoelig kind.
● Je leert de kwaliteiten en valkuilen herkennen.
● Je weet meer over prikkelverwerking, stress en stressreductie toepassen (ook voor jezelf!) om overprikkeling te voorkomen.
● Je leert anders te kijken naar het gedrag van je kind.
● Je maakt ook dieper kennis met jezelf. Wie ben jij en wat straal jij uit?
● Je leert spiegelgedrag herkennen en dit te vertalen.
● Je leert hoe je positief en activerend kunt communiceren.
● Je weet meer over verschillende leerstijlen van kinderen bijv. beeldenken en sensitief denken.
● Veel praktische en handige tips en tools die je direct toe kunt passen.

Praktische informatie
4 bijeenkomsten van ca. 1,5 tot 2 uur in groepsverband (max.4/5).
4 bijeenkomsten van ca. 1,5 uur individueel/per ouderpaar.
Tijd en data in overleg.

Wil je een persoonlijke hulpvraag of probleem inbrengen?
Dan raad ik je aan om de training individueel/per ouderpaar te volgen. Dan kan ik hier voldoende aandacht voor geven en dit verwerken in de training.

Het is ook mogelijk na de training (groepsverband of individueel) een losse follow-up sessie te boeken en dieper in te gaan op een persoonlijke wens.

Kosten
De prijzen zijn volgens de richtlijnen van Sensikids en incl. BTW.
Per deelnemer  € 181,50,-
2 deelnemers € 302,50,-  (Bij aanmelding van 2 deelnemers te gelijk)
De tweede deelnemer hoeft niet de perse de andere ouder te zijn. Dus tip een andere vader of moeder en geef je samen op.

De prijs is exclusief het trainingsboek a € 19,50

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden?
Neem dan contact met mij op door te mailen naar info@petravandergulik.nl of door het contactformulier in te vullen.

 

Contact

Heb je nog vragen of wil je een prijsopgave van deze training?
Neem voor meer informatie contact op.

Je naam (vereist)

Je email (vereist)

Je telefoonnummer

Onderwerp

Je bericht