Wees welkom. Ook jij mag er zijn!

Over mij

Ik was anders. Ik was al jong wijs en had zo mijn eigen kijk en ideeën op veel dingen en zocht naar diepere betekenissen. Dit werd niet altijd gezien of op prijs gesteld. Ik voelde mij anders en had moeite met het vinden van aansluiting. Mijn ouders hadden het beste met mij voor maar wisten ook niet altijd wat ze met mij aan moesten. Er ging veel in mij om en ik pikte teveel op. Spanningen en emoties voelde ik aan en nam ik onbewust over. Vaak werd het door de omgeving niet erkend. Dit deed veel met mij. Ik wist er ook geen raad mee en begreep de wereld, de ander en mijzelf niet. Ik voelde mij niet thuis. Had het gevoel er niet te mogen zijn. Omdat ik toch graag ergens bij wilde horen, paste ik mij aan. Ik heb al jong mijn eigen ikje aan de kant gezet en ben alles wat ik voelde en beleefde diep weg gaan stoppen.

Dit hield ik uiteindelijk niet vol. Ik voelde mij eenzaam. Was erg ongelukkig, altijd moe en had vaak last van vage lichamelijke klachten. Vanaf mijn 13de begon daarom een zoektocht. Wat is er toch met mij aan de hand? Heel wat adressen heb ik afgelopen zonder goede blijvende resultaten. Al op mijn 25ste kreeg ik een burn-out. En toen ontdekte ik dat ik hoogsensitief ben. Daarmee vielen veel puzzelstukjes op zijn plaats. Ik had mijzelf ontzettend veel geweld aangedaan door mijn eigen ik aan de kant te zetten en mij af te sluiten van mijn gevoel.

Wellicht was het anders gelopen als ik eerder had geweten dat ik hoogsensitief ben en had geleerd hoe ik daarmee om kon gaan. Maar er was toen nog weinig over bekend. Gelukkig is dat nu anders. Anderzijds heeft het mij veel gebracht. Vanuit mijn eigen ervaring ken ik de lasten van hooggevoeligheid en ken ik nu ook de kwaliteiten waar ik dankbaar gebruik van maak. En daarom ben ik er voor iedereen die hoogsensitief is. Of je nu een kind, tiener of een volwassene bent. Ook begeleid ik graag de ouders, verzorgers en de leerkrachten en professionele begeleiders van hooggevoelige kinderen.