Wees welkom. Ook jij mag er zijn!

Is dit herkenbaar voor jou?

Zondagavond…
Ken je dat gevoel op zondagavond dat je denkt ‘He bah morgen moet ik weer naar mijn werk/naar school’. Misschien begint het al eerder in het weekend en voel je je steeds akeliger worden als de maandag dichterbij komt. Akelig omdat je al bezig bent met de maandag. Dat je weer op je werk of op school moet verschijnen en daar zoooo geen zin in hebt.

Je voelt je leeg, bent moe.
Bij de gedachte alleen al dat je moet presteren en dat er van alles van je verwacht en gevraagd wordt, krijg je buikpijn, hoofdpijn en voel je de energie wegvloeien. Dat piepkleine beetje dat nog wel aanwezig was.

Weg. Je voelt je futloos. Je hebt nergens zin in. Dag leuke zondag.

Al was het nog maar de vraag of je überhaupt kon genieten van je vrije weekend. Immers alles is te veel als je je zo leeg voelt. Dan zit je echt niet te wachten op een verjaardagsfeestje of om iets leuks te ondernemen. Ook al wil je diep van binnen wel, het gaat gewoon niet. En vervolgens veroordeel je jezelf ook nog want iedereen werkt toch en geniet van feestjes en mensen om zich heen.

Waarom ik niet? Wat is er mis met mij? Zie je wel, ik ben raar. Ik ben niet leuk. Saai. Niets waard. Wie zit er nou op mij te wachten? Ik kan niks. Bla bla bla.

Herkenbaar?
Zo gingen er voor mij jaren en jaren voorbij. Goh, wat was ik bezig met overleven en streng voor mijzelf.
En tegen werk of school op zien, heeft niet eens perse te maken met de werkzaamheden of studie zelf, die vind je misschien wel leuk om te doen. Vaak zijn het de omstandigheden en het geweld dat je jezelf aan doet. Keer op keer loop je op een gegeven moment vast.

Door je hooggevoeligheid kun je niet meer moeiteloos functioneren en geeft het je onvoldoende energie. Je hooggevoeligheid is je tot last omdat je niet goed weet hoe je ermee om kunt gaan of het bagatelliseert. Je gaat maar door. Je zorgt niet goed voor jezelf en gaat continue over je grenzen.

Je ‘moet’ van alles.

Je energie lekt weg, je laadt niet meer op. Onbewust pik jij van alles op van de mensen om je heen. Op je werkplek. In het drukke OV. Alles komt bij je binnen en overweldigt je. Je zit continue op een hoog stressniveau door blootstelling aan allerlei prikkels en alles wat je van jezelf eist en waar je aan denkt te moeten voldoen.

De vraag is wil jij zo doorgaan?

Zou het een oplossing kunnen zijn:

Als jij meer rust krijgt in je hoofd?
Als je beter je grenzen aan kan geven?
Als je minder geraakt zult worden door prikkels van buitenaf?
Meer in balans bent?
Als je leert onderscheiden wat van jou is en wat van de ander is?
Als je meer inzicht hebt in je eigen denken en voelen?
Als je je bewust bent van wat past bij mij ipv waar pas ik mij aan?

Dit leer je in de HSP leergang ‘Omgaan met je hooggevoeligheid’.

Je bent geen aansteller. Stop met jezelf te bekritiseren en jezelf zoveel geweld aan te doen. Stop met je continue aan te passen en te schikken aan ‘normaal’ zijn. Het is een feit. Bij jou als hooggevoelig persoon werkt het echt ‘anders’. En als jij jezelf serieus gaat nemen, jezelf op ‘1’ gaat zetten, zul je merken dat het leven veel moeitelozer zal gaan.

Wil je meer weten over de HSP leergang ‘Omgaan met je hooggevoeligheid’?
Maak dan vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

160992034

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *