Wees welkom. Ook jij mag er zijn!

Lichtpuntje Tijn 6 jaar #Lakaan

Ik vermoed dat niemand Tijn is ontgaan. Wat een kanjer. Een paar dagen voor de Kerst ontroerd hij heel Nederland met zijn liefdadigheidsactie Lak-Aan voor Serious Request: Lak je nagels (en laat het gelakt tot Kerst) en nomineer drie anderen om hetzelfde te doen. De campagne ‘lak-aan’ gaat viral en heel (bekend) Nederland doet mee. In een paar dagen tijd haalt Tijn met zijn actie 1,5 miljoen euro op. Dit jaar is het geld bestemd voor de wereldwijde bestrijding van longontsteking. Het is de dodelijkste infectieziekte voor kinderen van 5 jaar en jonger.

Helaas is de aanleiding van de actie van Tijn erg triest. Tijn is 6 jaar en ongeneeslijk ziek. Het is zijn laatste Serious Request, want zijn levensverwachting is minder dan 1 jaar. Hartverscheurend dat een jongentje van 6 (en zijn vader) zich zo inzetten voor jonge kinderen. “Tijn is zes jaar mogen worden”, zei zijn vader. “In Afrika zijn veel kinderen die zo oud niet worden. Daar wilde Tijn graag een actie voor voeren.” En daar staat hij met zijn rood gelakte nagels. Dat hij een jongen is, interesseert hem blijkbaar helemaal niets. En dat is ook zo gaaf aan Tijn. Immers wie ergens ‘lak aan’ heeft, trekt zich nergens wat van aan. Ik weet niet of de actie dubbelzinnig is bedoeld, maar ik vat het zo op.

Mijn inziens brengt hij een dubbele boodschap. Zeker voor alle (hoogsensitieve) kinderen die ik tref in mijn praktijk. Die zich anders voelen, normaal willen zijn. Al moeite hebben met het leven. Zich  erg aantrekken wat de anderen van hen vinden of denken en zich aan willen passen aan de massa om er bij te kunnen horen. Het raakt mij dat dit op jonge leeftijd al zo aan de orde is. Tijn is positief. Accepteert zichzelf. Ziet wat hem wel is gegeven en leeft zo lang het nog kan.

De wereld heeft kinderen als Tijn nodig. Zo jong al zo groots. Er zijn voor de ander. Ik geloof dat dit ook de boodschap is voor de hoogsensitieve kinderen.  Zij kunnen het verschil maken in de wereld, juist omdat ze anders zijn. Dus mooie unieke kinderen, blijf alsjeblieft jezelf. Je bent helemaal oké zoals je bent.

Tijn is een lichtpuntje en dat weten ze ‘boven’ maar al te goed. Hij heeft zijn taak hier volbracht. Ze hebben hem nu daarboven weer nodig. Zodat hij nog groter zijn licht kan laten schijnen.

tijn-4_anp

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *