Wees welkom. Ook jij mag er zijn!

Lichtpuntjes. Uitnodiging aan jou.

2016.
Wat was het een donker jaar voor de aarde en haar bewoners. Wat een haat. Geweld. Angst. Strijd.
 De terreur sloeg toe als een vloedgolf die in een golfbeweging steeds dichterbij kwam. En steeds als je dacht dat het niet erger kon en je van de ergste schrik was bekomen, trok de golf zich geruisloos terug om zich weer klaar te maken voor een nieuwe overspoeling. Angst en haat laaide weer op. In het klein en in het groot.

Het transformatieproces
Het antwoord dat gegeven wordt is door hard te roepen ‘we zijn niet bang’ en te antwoorden met haat en geweld. Ongenoegen worden geuit door elkaar te overschreeuwen en elkaar allerlei nare verwensingen toe te spelen. Naar elkaar geluisterd wordt er niet. Er wordt gereageerd vanuit angst. Want man, wat zijn we bang. Allemaal. We voelen allemaal dat het door de vingers glipt. Dat we de controle niet meer hebben. Dat niets meer zeker is. We zijn bang, bang voor de verandering. Er is verzet omdat we niet weten wat komen gaat. We voelen de onmacht. Maar we ontkomen er niet aan. Het transformatieproces is in volle gang. In de wereld maar ook individueel. Maar voordat het licht er kan zijn, is het eerst donker.

Van donker naar licht
En jij als hoogsensitief persoon hebt dit maar al te goed gevoeld het afgelopen jaar. Collectief heb je veel gedragen. Heb jij je het leed van anderen aangetrokken. Er waren zeer heftige energieën voelbaar die waarschijnlijk onbewust veel invloed hebben gehad op jou. Hoe vaak heb jij gedacht waarom voel ik mij toch zo naar? Waarom ben ik zo emotioneel om ‘niets’? En daarnaast is je eigen proces ook in een stroomversnelling geraakt. Is er dit jaar, met name de laatste maanden veel aan de oppervlakte gekomen wat je diep had weggestopt. Ook jouw schaduwzijde wil het licht zien. Daar is het nu de tijd voor.

Hoe lang blijf jij je nog verzetten?

Wanneer is het genoeg en besluit je te gaan luisteren naar jezelf?

Hoe lang hou jij dit nog vol en blijf jij dragen dat wat niet van jou is?

Hoe lang blijf jij nog onderdrukken dat wat zich wil openbaren?

Durf jij te antwoorden vanuit licht en liefde?


Mijn uitnodiging aan jou
Ik wil je uitnodigen om in 2017 in het licht te komen staan. Ook met je schaduwzijde. Als wij als individu ons licht laten schijnen zetten we collectief de wereld in het licht. Jij bent een lichtpuntje. Het lichtpuntje dat de aarde en haar bewoners heel hard nodig heeft als antwoord. En juist jij met je gevoeligheden kan het verschil maken door een voorbeeld te zijn voor anderen.

chinese-new-year-flying-lanterns-1024x724

Nog geen commentaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *